Предаването Преди всички“ събра разкази на очевидци за събитията в отдени

...
Предаването Преди всички“ събра разкази на очевидци за събитията в отдени
Коментари Харесай

Свидетелства от Украйна - какво се случва от вчера насам

Предаването „ Преди всички “ събра разкази на очевидци за събитията в отдени точки на Украйна в последните часове. 

Ирина Бакалчева е потеглила с трен към Лвов. Със същия трен се изтеглят турски жители и турският консул е заречен подпомагане, разясни тя. Турската група ще продължи пътя си с рейсове към Букурещ, а една част от нея - към България.
„ И може би ще вземат и нас. “

Вагоните са били претъпкани, стана ясно от казаното от Бакалчева.

„ Просто потресаващо. “

Заедно с нея има и към 15 други българи, които не са съумели да се качат на рейсовете с нашите дипломати, които се изтеглиха от Киев. Крайната цел на Бакалчева е София.

Нощта в Мелитопол е била спокойна. Имат ток, храна и вода, само че няма никаква информация. Някои магазини са отворени, само че има огромни опашки. Нощем има военни патрули. Това описа Сергей Пачев от Центъра по българистика към Мелитополския държавен педагогичен университет.

В Харков е било разрушено танковото учебно заведение, военните хранилища е горял, хоризонтът е червен от гърмежи, свидетелства проф. Михаил Станчев от Харков.
Руските войски се пробват да навлязат по периферията на града, залага се на ракетни удари, като е имало попадение в студентското градче, добави Станчев. По думите му взривна вълна от ударен супермаркет е засегнала половин жилищен блок.

„ С ракети удариха кадетския корпус, казармите на пилотското учебно заведение. “

„ Вчера се изнесохме от Киев и се преместихме в Хмелнитска област, на границата с Житомирска област. По пътищата има барикади, постове, има териториална защита, пазят се пътищата “, описа проф. Олена Чмир, българист, учител по български език в Киевския университет.
Бойни дейности към този момент няма, понякога вият сирени, има комендантски час, разказа картината проф. Чмир. 
Чуйте разказите в звуковите файлове. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР